История на мемори пяна

memory_1

Историята на революционният продукт известен като Мемори пяна, започва в миналия век, през 70-те години. Той бил използван за изследователски цели още в центъра на НАСА, където били създавани специални защити за астронавтите. В резултат на състава си и възможностите, които има мемори пяна се възстановява изключително бързо, а в резултат на силен натиск, допир или удар променя формата си в зависимост от тази на твърдото тяло. В миналото мемори пяната се ползвала основно за създаване комфорт и удобство по време на полет, както и преди самото излитане. Днес тя все повече навлиза в ежедневието на хората и се превръща в материал използван за направата не само на спални комплекти, възглавници, матраци, но и за множество други продукти.

Мемори пяна днес може да се открие в седалки за коли, обувки и в бельото, а най-осезаемо е присъствието й при производство на матраци.

Днес с основание може да твърдим, че Мемори пяната е най-известният материал, използван в създаване на продукти за сън.

Ключът на успеха, който отбелязва този революционен продукт се крие във високотехнологичен материал и неговата еластичност. Мемори пяна се адаптира към всяка форма, а в състава на възглавници и матраци, тя следва всяка част на тялото. Нейният принцип на действие е след освобождаване на налягането, когато тя напълни възвръща първоначалната си форма.

Преминаването на мемори пяна от космическите кораби през 70-те години на минлия век, до наши дни в леглата ни я прави феноменално откритие.

Тя дава положителен ефект над човешкото тяло, като облекчава налягане в резултат на гравитационните сили, а след не много време започва да се използва в медицината за лечение на пациенти, които са трайно приковани към леглото. Тази нейна способност облекчава в значителна степен натоварванията и раните по телата. Уникалността и неподправените характеристики на Мемори пяната правят приложението й днес реално и широко приложимо в разнообразни цели. Днес тази нова технология бива използвана за подобряване на съня и качеството на живот.

С възглавница, завивка или матрак от Мемори пяната, човек има усещане за безтегловност и истински несравним комфорт на тялото.

Днес съществуват множество фирми, които прилагат успешно в своите продукти мемори пяна. С годините такива компании са успели да насочат поглед към сътворяване на разнообразни по вид произведени от Мемори пяна. Те дават гарант на клиента за високи нива на комфорт, качество в съня и при ежедневната употреба на свръх технологията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: