Свойства на мемори пяна

мемори фоам

Това, което може да се забележи при иновативния продукт на двадесет и първи век Мемори пяна е пълна адаптация към всяка форма от тялото, което го притиска. Когато момеори пяна се ползва за направата на възглавници и матраци, тя има изключителната способност под влиянието на човешката температура да изменя положението си, приспособявайки се към тялото. Това е първото и най-важно свойство на качествения продукт. В резултат от микрочастиците, от които е произведена Мемри пяната, освобождава всяка частица от натрупано напрежение, а липсата на такова върху частите на тялото, подобрява кръвообращението, подобрява качеството на отмора и релакс, задвижва телесните течности свободно и не ограничава налягането върху капилярите.

Създадените разнообразни продукти от мемори пяна, сред, които с най-голямо значение е матрак от Мемори пяна. Той е напълно подходящ за тези, страдат от болки в кръста и гърба, схващания на врата и бедрата. Възглавницата от мемори пяна има успокояващ ефект и действа благоприятно на бременни жени и хора, страдащи от проблеми със съня, в резултат от постоянно въртене в леглото нощем.

Мемори пяната се заимства формата на тялото и температурата му, като създава усещане за лягане върху облак.

Съвременният продукт е направен от виско еластична пяна с клетъчна структура, която бива отворена. Срвнени нейните качества с тези на други видове пяна, мемори има висока плътност и голяма чувствителност към температура.

Свойствата и уникалната структура на тази пяна спомагат тя да се адаптира спрямо различните тежестта от главни части на тялото. Щом натискът върху нея бъде прекратен, Мемори пяната постепенно възстановява първоначалната си форма до пълно регенериране.

Мемори пяната може да реагира на температура отделена от човешкото тяло, а това й свойство кара тялото да се чувства безупречно по време на съня. Повърхността на матрака е нежна и създава илюзия за увиване в пашкул.

Съчетана с твърди материали, мемори пяна дава гарант за идеална основа, а това я прави неподправена за постелка на легло.

Мемори пяната е изключително мека, а това нейно свойство дава възможност да не е изцяло основа на леглото. Тя може да се монтира като допълнителна постелка на матрака или да служи изцяло за матрак. Към нея могат да се добавят и други по-твърди материали, които да създават нужната опора за тялото и да правят ергономична позицията на гръбнака. Материалите, с които най-лесно се съчетава мемори пяна се наричат Екосел.

Мемори пяната се използвана широко днес от много производители на спални комплекти, в това число възглавници, матраци, завивки.

В разнообразието, което може да се открие днес на пазара има възможност и на избор измежду продукти от Мемори пяна от един вид. Така например могат да бъдат намерени матраци в най-малко 5 различни дебелини. Последното зависи от количествата Мемори пяна, вмъкнати в състава на продукта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: