Изборът на детски матрак: С какво да се съобразим?

Това е важен избор, тъй като на децата е особено необходима здравословна и комфортна среда за сън. Правилният избор на матрак не само ще спести много проблеми свързани с неспокойния сън, но и ще предотврати риска от различни гръбначни изкривявания в ранна възраст.

С какво да се съобразим при избора на детски матрак?
Изборът на детски матрак- С какво да се съобразим
Сега ще се опитаме да ви ориентираме в правилния избор на матрак, като се спрем на няколко важни детайли, които е добре да се имат предвид при покупката.
Най-подходящи за подрастващите са безпружинните матраци, чиито ортопедични свойства въздействат особено благоприятно върху младия организъм.

Ако детето е напълно здраво и не страда от заболявания, свързани с изкривявания на гръбначния стълб, по-добре е да се спрете на матрак със средна твърдост, тъй като много твърдите матраци не са достатъчно комфортни за подрастващите.

Също така е много важно размерите на матрака да съответстват точно на размерите на леглото.

Най-подходящи за децата са матраците от естествени материали, за да се избегнат евентуални алергични реакции и усложненията, свързани с тях.
Дамаската на матрака също трябва да бъде от естествени тъкани.

И не забравяйте – правилният избор на матрак спестява много здравословни проблеми и зарежда младия организъм с много енергия и добро настроение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: