Мемори пяна

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=“grey“]

Мемори пяна, известна още и като Memory Foam Пяна !

Какво представлява мемори пяна ?

Един съвременен и много използван през последните години материал в изработката на възглавници, матраци, седалки, спални комплекти е мемори пяната. Тя представлява високотехнологичен материал, който бил създаден за първи път от НАСА за американски астронавти. Целта за създаване на мемори пяната била да предпазва от силни гравитационни действия, като брани телата на астронавтите по време на излитане на совалката. Името на мемори пяната означава в превод „пяна с памет“. Ролята й е да разпредели тежестта по време на натиск равномерно по цялата същност.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=“10″][vc_column width=“1/2″][vc_message message_box_color=“grey“]Разликата между мемори пяна и обикновена пяна се крие в клетъчната структура, при което тази на паметната пяна се адаптира към всякаква форма на притискащото тяло. Щом натискът спре мемори пяната има способността бавно да възстановява първоначалната си форма. Така нейната еластичност я превръща в изключително подходящ пълнеж за съвременните матраци и възглавници днес, използвани в ежедневието на хората, а сама по себе си тя създава усещане за истински комфорт и релакс.

Една част от магията на мемори материята се таи в температурната чувствителност. Казано по друг начин при ниски температури тя става по-твърда, а при високи нива във въздуха остава мека и по-гъвкава.[/vc_message][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_single_image image=“4316″ img_size=“full“ alignment=“center“][vc_single_image image=“3005″ img_size=“full“ alignment=“center“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=“grey“]Усещането, което създава мемори пяната, създава деликатна за тялото упора, която може да бъде сравнена с разтопяване, поглъщане или усещане за безтегловност. Мемори пяната е способна да поеме по нежен начин тялото и да създаде нужното чувство за деликатен комфорт, като едновременно с това не променя положението му и го оставя свободно отпуснато.

Днес тази прогресивна технология и високо еластична пяна допринасят за освобождаване на напрежението в мускули и стави, като правят отпускането по време на сън изцяло пълноценни и приятни.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=“grey“]

Роля на съпротивлението в мемори пяна:

При полагане на тялото върху матрак и възглавница от мемори пяна, те променят формата си в зависимост от килограмите, с които ги натоварваме. Матракът започва да оказва съпротива над тялото ни и да разпределя тежестта равномерно по цялата повърхност, независимо, че някои части са по-тежки от други. Така тялото ни намира идеалната поза и разположение в мемори пяната.

Всичко това представя мемори пяната като идеална за производство на много видове матраци и възглавници. Благодарение на тяхното създаване днес са решени една голяма част от проблемите на хората с болки в кръста и гърба, както и страдащите от чести схващания, травми и т.н.

Наред с тези предимства от мемори пяната, отсъствието на съпротивление в легнало положение допринася за по-добро кръвообращение, отпускане и възстановяване след умора, както и за пълноценен сън.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=“20″][vc_column width=“1/2″][vc_single_image image=“4642″ img_size=“full“ alignment=“center“][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_single_image image=“4643″ img_size=“full“ alignment=“center“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=“grey“]

Поддръжка на мемори пяна

Новите модели на матраци, възглавници и завивки с мемори пяна претвориха наново възможността от прекарване на нощта по невероятно удобен, спокоен и приятен сън. За да съхраним спалния комплект с мемори пяна обаче трябва да знаем и как да се грижим за него. За целта обичайните методи за поддръжка и хигиенизиране тук си имат своите деликатности и специфики, ето и някои от по-важните етапи в почистване на възглавници и матрак с мемори пяна:

Според специалистите, прането и подмяната на възглавниците трябва да става периодично. Въпреки, че външната обвивка наречена още калъфка се подменя един път на няколко дни, то и основата трябва да бъде добре хигиенизирана и почиствана.

Дори най-бързата и елементарна поддръжка на възглавница от мемори пяна може да се отрази позитивно върху здравето и съня на човек. Обичайните стандартни възглавници лесно се замърсяват от акари, които създават редица здравословни проблеми като алергии, асма и други. В зависимост от времето на употреба на матрака или възглавницата акарите се размножават все повече и водят до сериозни нарушения в здравето.

Специалистите съветват възглавницата да се поддържа, чрез чести изпирания. Един път в месеца изпиране на цялата възглавница е достатъчно за хигиенизацията й.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=“20″][vc_column width=“1/4″][vc_single_image image=“4042″ img_size=“full“ alignment=“center“][/vc_column][vc_column width=“1/4″][vc_single_image image=“4534″ img_size=“full“ alignment=“center“][/vc_column][vc_column width=“1/4″][vc_single_image image=“4443″ img_size=“full“ alignment=“center“][/vc_column][vc_column width=“1/4″][vc_single_image image=“4504″ img_size=“full“ alignment=“center“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=“grey“]Днес повечето възглавници се произвеждат по стандарт, който позволява лесно изпиране в пералня машина, а това значително улеснява съвременния и забързан човек. Дори различните модели на възглавници с мемори пяна предлагат изобилие от възможности за хигиенизиране и поддръжка. Някои от тях стават на части, благодарение на няколко пластовият пълнеж в калъфката, а други лесно се поместват в барабана на пералнята, само, чрез леко присвиване.

За по-бързо изсушаване на възглавница с мемори пяна не се изискват специални грижи. Достатъчно е изцеждането им на по-слаба центрофуга, а понякога използването и на сушилнята на ниска температура.

Много от моделите на съвременни матраци и възглавници се предлагат с допълнителни слоеве за защита от замърсявания. Свалянето, на които калъфки става лесно, а изпирането и почистването не са по-различни от тези на останалите дрехи или спално бельо.

Използвайте антиакарен протектор, които имат възглавници с мемори пяна с цип и поставете калъфка. Изпиране на калъфки и протектори с друго бельо в топла вода един път седмично е достатъчно за убиване на акарите.

Като последен съвет в поддръжка на възглавници и матраци, експертите съветват подмяната им да се прави един път на 6 до 12 месеца. Според тях една възглавница, тежаща 600гр.може да покачи теглото двойно за две години. Всичко отгоре над теглото й са акари. За избавяне от всякакви замърсявания по възглавница и матрак прането е идеален начин, но и смяната изцяло на спалното бельо е от значение. За страдащите от астма и алергии мемори пяна, антиакарни, антиалергични възглавници са най-разумното решение.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=“grey“]За цени по стандартни размери и още информация за мемори пяна или поръчка виж < ТУК > , режем на място пя Ваши размери, предлагаме и нестандартни размери по заявка ![/vc_message][/vc_column][/vc_row]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: