Възглавници от дунапрен

Възглавниците от дунапрен са удобни и позволяват да си починете добре
Възглавниците от дунапрен са удобни и позволяват да си починете добре

Възглавниците носят уют и удобство, на всяко място, в което са разположени.

Има разнообразни видове възглавници от дунапрен.

Възглавници за сън

Дунапренът е подходящ материал за възглавниците в спалнята. В миналото, възглавниците от дунапрен са се пълнели предимно със ситно нарязани парчета от него. Възглавниците от дунапрен запазват формата си, независимо дали е цяло парче или наситнен. Ако са с пълнеж от нарязан дунапрен, те просто трябва да се стръскат и възглавницата е отново готова за сладки сънища.

Днес се предлагат ергономични възглавници от дунапрен. Те са съставени от няколко слоя дунапрен, с различни качества, плътност и височина, за да се постигне оптималния вариант за удобство при сън. Горния слой обикновено е от дунапрен във форма на пирамиди и вдлъбнат по средата на възглавницата. Дизайнерите са установили, че тази форма не напряга врата и така осигурява анатомични условия за правилна поза, по време на сън.

Декоративни възглавници

Във всеки уютен дом има декоративни възглавници. Калъфките им са разнообразни, според вкуса на домакините. Често те са ръчно изработени, с красиви апликации и бродерии и наистина са разкошно допълнение към интериора, като придават уникален стил на дома. Пълнежа им може да е от всичко, но най-практичните и удобни, декоративни възглавници са от дунапрен. Той е мек, лек, удобен и запазва хубавата форма на възглавничките. Практичен е, понеже съхне бързо.

Възглавници за сядане

Градинските мебели също се нуждаят от меко удобство и красота. Метеорологичните  условия обаче, създават риск от по-често замърсяване и намокряне. Поради тази причина, възглавници с пълнеж от памук, вълна, пух, са непрактични за тапициране на градински мебели. Затова най-практични и удобни за мебелите в градината, са възглавниците от дунапрен. Облечени в подходяща материя, те лесно могат да се изперат и изсушат на слънце.

Какъв дунапрен да се използва при изработката на възглавници за сядане и облягане, зависи от качествата, които търсим. Обикновено за меки мебели се използва твърд дунапрен. Подходящи са дунапрени с плътност HR32,  N30 и  N35. Освен удобството, те осигуряват и необходимата издръжливост на мебели от такъв тип.

Възглавници за изолация

Днес дограмата за прозорците е направена с добро уплътнение, но все още има стари, автентични сгради, при които има течение. Под прозорци и врати има циркулация на въздух и това в зимните дни е неприятен проблем. За такива случаи се правят продълговати, цилиндрични възглавници, които поставени до врати и прозорци, спират течението.

Дунапрена може да се използва и за друг вид изолация, тапициране на врати и цели стаи. Така се постига звуко-изолация на помещенията или пък за опазване на хора, които може да се наранят.

Възглавници за игра

Възглавниците може да са и забавни. На какви игри ще се играе с тях, е въпрос на въображение. Бой с възглавници е щура игра, любима на много хора. С възглавници може да се играе, като се строят от тях крепости. Може да се играе и на морски бой.

Направете си възглавници от дунапрен за удобство и уют.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: