Какво е топ дунапрен и защо е необходим?

Топ мемори с калъф хасе
Топ мемори с калъф хасе

Леглото е нашия нощен пристан, за сладки сънища. Пълноценният сън е много важен за нашата кондиция и здраве. Ако леглото е неудобно, няма да се наспим добре. Не винаги имаме възможност да купим ново, по-удобно легло, нов и супер комфортен матрак. Но топ матраците са на достъпни цени.

Топ матрака  се поставя върху основния матрак и е с височина от 3 до 8 см. Изработва се  от  дунапрен или мемори  пяна. Понякога се нарича  и топ-дунапрен.

Използва се, за да направи основния матрак, дюшек, диван или друга мека мебел по-удобни и да се подобрят техните качества, за постигането на по-голям комфорт. Купуването на топ-матрак е икономично решение, за да се реши проблем с амортизиран матрак, като се коригира, докато се намерят пари за нов, по-качествен.

Със слагането на топ матрак се получава търсената твърдост и дебелина на леглото, така се постига пълен комфорт.

Топ-дунапрена има три основни видове твърдост:

  • Мек, изработен от дунапрен 3030, той е издръжлив, подходящ за омекотяване на твърди повърхности;
  • Средно твърд, изработва се от дунапрен 2535, има стабилна основа и също е издръжлив.
  • Твърд, за изработката му се използва дунапрен 3040. Подходящ за хора страдащи от болки в кръста.
  • Топ матрак от мемори пяна е лукс на достъпна цена. Специфичните му характеристики на временна пластичност и възвръщане на формата,  равномерно разпределяне на натоварването и неговата топло чувствителност, го правят желан за постигане на комфорт. Той е облекчение за хората с наднормено тегло.

Топ матрака е подходящо решение при временно настаняване в квартира. Той прави наетите легла по-удобни и е бариера от контакт с тях.

Ортопедичния топ дунапрен решава проблемите  на хора със ставни заболявания.

Използването на топ матрак или топер е практично и за детското легло. Те предпазват  основния матрак от напишкване, разливане на течности и други бели, които децата могат да направят. По същата причина те са подходящи и за болни, залежаващи се хора. По лесно и евтино ще е да се подмени или изпере топ матрак, отколкото основен матрак.

Топ дунапрена е с практична обвивка, често се предлага и в калъф с цип. Така поддръжката му е още по-лесна.

Всичко споменато показва, че използването на топ матрак от дунапрен е практично и икономично решение за спокоен сън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: