Приложение на дунапрена

Дунапренът има разнообразно приложения в нашия бит
Дунапренът има разнообразно приложения в нашия бит

Като чуем думата дунапрен и първото нещо е да си представим, как се отпускаме върху него и сладко заспиваме в меката му прегръдка. Но дунапрена се използва за изработката на още много други предмети.

Приложение на дунапрена в тапициране на автомобили

Дунапренът има широко приложение в производството на автомобили, като осигурява комфорт, защита и запазване на енергията.

Дунапрен се използва в изработването на  седалки, подлакътници и възглавници за коли. Омекотяващите му свойства помагат за намаляване на умората и стреса при шофирането и удобството за пътниците в автомобила.

Издръжливостта и ниско тегло на дунапрена, в съчетание с гъвкавостта му, го прави идеален не само за омекотяване, но се влага в различни части на автомобили, където неговите изолационни свойства осигуряват защита, срещу топлината и шума на двигателя.

Лекотата на дунапрена, води до намаляване общото тегло на автомобила, затова използването му  води до по-голяма енергийна ефективност и подобряване на екологичните показатели.

Приложение на дунапрена в производството на обувки и аксесоари

Добрите обувки трябва да са удобни, трайни. Използването на дунапрен, позволява на дизайнерите да създават обувки, които отговарят на всички тези условия. Дунапрена се влага в широка гама от видове обувки – спортни обувки и обикновени обувки, изолация за зимни обувки и  ботуши.

Дунапрен се влага в изработката на чанти, куфари, калъфи и портмонета, за постигане на обем, форма и изолация. Тънък слой дунапрен се поставя в някои колани, шапки и други аксесоари.

Дунапрен се крие и в меките, плюшени играчки.

Дунапрена намира приложение в изработването на слушалки, за удобство, звукоизолация и смекчаване на вибрациите.

Използване на дунапрена при изолация на сгради

Полиуретановата пяна има важното приложение в изолацията на сгради, като достъпен, издръжлив и безопасен начин за намаляване на въглеродните емисии, които водят до глобално затопляне. Използването на полиуретановата пяна може драстично да намали загубата на топлина в домовете и офисите в студено време, а през лятото, играе роля в поддържането на сградите хладни, което означава, че климатик е не е необходим.

Топлоизолация се поставя в стени, покриви, подове, около тръби и около котли.

Освен за топлоизолация, дунапрен се използва и за шумоизолация на помещения. Тапицираните с дунапрен стени и врати, напълно изолират стаите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: