Екстри на дунапрените

Различните екстри на дунапрените ще ви помогнат да се възползвате максимално добре от тях
Различните екстри на дунапрените ще ви помогнат да се възползвате максимално добре от тях

Замисляли ли сте се за многобройните екстри на дунапрените и с какво те могат да бъдат полезни? Дунапренът е чудесен материал, който носи много уют и комфорт в ежедневието ни. Той е на достъпни цени и всеки може да си го позволи. Освен своята мекота и еластичност, дунапрените могат да имат и други екстри. Да разгледаме някои от тях:

Дишащ дунапрен

Дишащ дунапрен  е този, който има добра циркулация на въздуха  през него.

Дишащият дунапрен е изработен от високоеластична полиуретанова пяна, която осигурява добра пропускливост на въздуха. Порестата структура на материала осигурява добър трансфер на влага и вентилация. Това е особено важно за подобряване на експлоатационните  качества на дунапрена, вложен в производството на матраци. Това качество прави матрака по-хигиеничен и анти алергичен .

Освен за матраци, дишащ дунапрен се използва и за други изделия. За възглавници, изолация, особено важно приложение намира в производството на обувки.

Мемори пяна

Мемори пяна е висококачествена пяна, която има анатомичните свойства да разпределя равномерно тежестта на тялото, да запомня неговата форма, като създава удобство за сладък сън. Мемори пяната е сред безспорните екстри на дунапрените, идващи от космическите технологии. Тя е създадена през миналия век от НАСА, в търсене на удобства и безопасност на седалките при полет.

Ортопедични матраци

Дунапрените се използват за производство на ортопедични матраци. Те са голямо облекчение за хората с различни заболявания. Ортопедичния ефект се получава с използването на дунапрен с определена твърдост или комбинация от дунапрени.

Сребърни нишки

При изработката на висококачествени матраци, освен подборката на качествен дунапрен се използват и други екстри за повишаване потребителските качества на матрака.

Анти бактериални сребърни нишки се влагат в текстила, който се използва за изработката на външния слой на матрака.

Охлаждащ гел

Сред безспорните екстри на дунапрените е и охлаждащият гел. Революционна иновация е изобретяването на  охлаждащия мемо гел. Използването на охлаждащ гел е незаменимо в летните жеги за възглавниците и матраците с охлаждащ ефект.

Алое вера

За комфорта на тялото се предлагат матраци с екстракт от алое вера, растение с успокояващо действие на кожата.

За постигане на максимален комфорт, се комбинират различните видове екстри на дунапрените. Според индивидуалните изисквания на потребителите, те могат да се възползват  от дунапрени с различни екстри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: